Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përdorni makinën llogaritëse për të kthyer thyesat e mëposhtme në: i) numra dhjetorë; ii) përqindje.

  1. 116\dfrac{1}{16}
  2. 725\dfrac{7}{25}
  3. 7125\dfrac{7}{125}
  4. 340\dfrac{3}{40}
  5. 716\dfrac{7}{16}
  6. 132\dfrac{1}{32}
  7. 4180\dfrac{41}{80}
  8. 33160\dfrac{33}{160}