Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani numrat dhjetorë periodikë të mëposhtëm duke përdorur vizat.

  1. 0.111...
  2. 0.555...
  3. 0.75555...
  4. 0.346346346...
  5. 0.7656565...
  6. 0.16161616...