Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përdorni metodën e duhur për të kthyer thyesat e mëposhtme në numra dhjetorë.

  1. 37\dfrac{3}{7}
  2. 316\dfrac{3}{16}
  3. 1780\dfrac{17}{80}
  4. 59\dfrac{5}{9}
  5. 425\dfrac{4}{25}
  6. 57\dfrac{5}{7}
  7. 41125\dfrac{41}{125}
  8. 1112\dfrac{11}{12}