Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Violeta po zhvillon një anketë për të gjetur përqindjen që zënë vajzat e klasave të dhjeta në shkollë. Ajo bën listën me pjesën që zënë vajzat në secilën prej klasave.

  • 10A \rArr 15 nga 30
  • 10B \rArr 48%
  • 10C \rArr 35\dfrac{3}{5}
  • 10D \rArr 0.72

Cila klasë ka përqindjen më të lartë:

  1. të vajzave?
  2. të djemve?