Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një supermarket bëri një anketë rreth kohës së pritjes në radhë. 46 nga 800 klientë u përgjigjën se u ishte dashur të prisnin në radhë më shumë se 5 minuta për të marrë shërbimin; pjesa tjetër thanë se u ishte dashur të prisnin më pak se kaq. A mund të thonë menaxherët se "95% e klientëve presin më pak se 5 minuta në radhë"? Argumentoni përgjigjen tuaj.