Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kuti ka këto përmasa: a=34a = \dfrac{3}{4} e 1 metri; b=0.45b=0.\overline{45} m; c=0.55c=0.55% e aa

Sa është vëllimi i kuboidit në m3m^3? Mos përdorni makinë llogaritëse.