Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 6.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Duke përdorur formulat e mëposhtme, gjeni vlerat e FF-së, kur a=9a=9.

  1. F=2a+5F=2a+5
  2. F=4a6F=4a-6
  3. F=2(a+5)F=2(a+5)
  4. F=a2F=a^2
  5. F=2a2F=2a^2
  6. F=aF=\sqrt{a}