Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Formula që kthen temperaturën nga gradë Celsius në gradë Fahrenhait është: F=95C+32F=\dfrac{9}{5}C+32. Ktheni temperaturën 25°C në gradë Fahrenhait.