Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për secilin nga pohimet e mëposhtme, shprehni me formulë AA.

  1. AA është 6 më shumë se pp.
  2. AA është 5 më pak se mm.
  3. AA është e barabartë me dyfishin e kk, pjesëtuar me 7.
  4. AA është e barabartë me shumën e 6 me pesëfishin e tt.
  5. AA është e barabartë me shumën e trefishit të dd me 7.
  6. AA është e barabartë me shumën e tt me 7, shumëzuar me 3.
  7. AA është e barabartë me shumën e rrënjës katrore të yy me 8.