Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Rishkruani formulat e mëposhtme në mënyrë që subjekti të jetë xx.

  1. y=x+3y=x+3
  2. y=xcy=x-c
  3. y=3x+py=3x+p
  4. y=xc+dy= \dfrac{x}{c}+d
  5. y=x2y=x^2
  6. y=xy=\sqrt{x}
  7. y=x3y=x^3
  8. y=x3y=\sqrt[3]{x}
  9. y=x+2y=\sqrt{x}+2*
  10. T=x2+25T=\dfrac{x^2+2}{5}
* Libri e ka përkthyer gabim.