Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 6.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Rishkruani secilën prej formulave të mëposhtme në mënyrë që subjekti të jetë pp.

  1. A=2p+5A=2p+5
  2. A=2p+dA=2p+d
  3. A=3p6A=3p-6
  4. H=4pdH=4pd
  5. H=p4+tH=\dfrac{p}{4}+t
  6. H=p+t4H= \dfrac{p+t}{4}
  7. Y=p5Y=\sqrt{\dfrac{p}{5}}
  8. D=t(tp)D=t(t-p)