Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Arturi rishkruan formulën y=10xy=10-x në mënyrë që subjekti të jetë xx. Formula e tij është x=y10x=y-10. Arturi ka gabuar. Jepni përgjigjen e saktë.