Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tabela e mëposhtme tregon disa pohime dhe formula në lidhje me elektricitetin.

  1. Nga formula P=VIP=VI, shkruani VV-në si subjekt.
  2. Shkruani një formulë për rezistencën në varësi të tensionit dhe rrymës.
  3. Shkruani një formulë për energjinë në varësi të tensionit, rrymës dhe kohës.
  4. Shkruani një formulë për energjinë në varësi të rrymës, rezistencës dhe ngarkesës.
  5. Shkruani një formulë për EE në varësi të II, RR dhe tt.