Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një bankë e shet dollarin amerikan për 0,87 euro, plus tarifën e komisionit 6,99 euro.

  1. Shkruani një formulë për koston cc në euro të blerjes së dd dollarëve.
  2. Shkruani një formulë që shpreh numrin e dollarëve të blerë në varësi të kostos.
  3. Sa dollarë janë blerë, në qoftë se kostoja e tyre është 48,59 euro?