Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 6.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Formula e Heronit për llogaritjen e syprinës SS të një trekëndëshi me brinjë aa, bb dhe cc është:

S=p(pa)(pb)(pc)S = \sqrt{p(p-a)(p-b)(p-c)}

ku pp është gjysmëperimetri: p=a+b+c2p = \dfrac{a+b+c}{2}.

  1. Gjeni syprinat e trekëndëshave të mëposhtëm.
  2. Rishkruani formulën e Heronit duke paraqitur cc si subjekt.