Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Vëllimi i kamerdares me rreze të brendshme rr dhe me rreze të jashtme RR jepet nga formula:

V=π2(R+r)(Rr)24V = \dfrac{\pi^2(R+r)(R-r)^2}{4}

  1. Gjeni VV, kur R=10R=10 cm dhe r=4r = 4 cm.
  2. Gjeni rrezet e brendshme dhe të jashtme të kamerdares, në qoftë se V=352π2V = 352\pi^2 mm3 dhe ndryshesa ndërmjet rrezeve është 8 mm.