Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 6.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet funksioni ff, i tillë që f(x)=x2f(x)=x^2. Pse është e rëndësishme të ngushtojmë bashkësinë e përcaktimit të funksionit të anasjellë të ff?