Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 6.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Funksionet ff dhe gg janë përcaktuar si vijon: f(x)=2x+1f(x)=2x+1 dhe g(x)=3x2g(x)=3x-2. Gjeni:

  1. f1(x)f^{-1}(x)
  2. g1(x)g^{-1}(x)
  3. f(g(x))f(g(x))