Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet funksioni gg, i tillë që g(x)=2x4g(x)=2x-4. Gjeni xx në secilin nga ekuacionet e mëposhtme.

  1. g(x)=0g(x)=0
  2. g(x)=10g(x)=10
  3. g(x)=6g(x)=-6
  4. g(x)=4g(x)=-4