Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Janë dhënë funksionet ff dhe gg, të tillë që f(x)=2x+3f(x)=2x+3 dhe g(x)=4xg(x)=4x. Gjeni:

  1. f(f(2))f(f(2))
  2. g(g(5))g(g(5))
  3. f(g(3))f(g(3))
  4. g(f(3))g(f(3))
  5. f(g(x))f(g(x))
  6. g(f(x))g(f(x))