Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Grafiku paraqet funksionin e anasjellë të një funksioni.

  1. Kopjoni figurën dhe ndërtoni në të grafikun e funksionit y=f(x)y=f(x).
  2. Gjeni formulën për funksionin ff.