Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dihet që gg është funksion linear, g(x)=mx+cg(x)=mx+c. Gjeni gg-në, në qoftë se ai plotëson kushtet:

  1. f(x)=2x+3f(x)=2x+3 dhe f(g(x))=6x+7f(g(x))=6x+7
  2. f(x)=58xf(x)=5-8x dhe f(g(x))=214xf(g(x))=21-4x
  3. f(x)=72x5f(x)=\dfrac{7-2x}{5} dhe f(g(x))=156x5f(g(x))=\dfrac{15-6x}{5}