Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

A janë shprehjet e mëposhtme identitete? Argumentoni përgjigjet tuaja.

  1. 4(a+2)4a+24(a+2) \equiv 4a+2
  2. 3(x+2)3x+63(x+2) \equiv 3x+6
  3. 5(y2)5y105(y-2) \equiv 5y-10
  4. y(y+3)2y+3y(y+3) \equiv 2y+3
  5. x(x4)x24xx(x-4) \equiv x^2-4x