Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Provoni se shprehjet e mëposhtme janë identitete.

  1. 4(a+2)+2(a+1)6a+104(a+2)+2(a+1) \equiv 6a+10
  2. 3(x+2)+4(x1)7x+23(x+2)+4(x-1) \equiv 7x+2
  3. 5(y2)+3(y3)8y195(y-2)+3(y-3) \equiv 8y-19
  4. y(y+3)+2(y+3)y2+5y+6y(y+3)+2(y+3) \equiv y^2+5y+6
  5. x(x4)+x(x+2)2x22xx(x-4)+x(x+2) \equiv 2x^2-2x