Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 6.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

A janë shprehjet e mëposhtme identitete? Argumentoni përgjigjet tuaja.

  1. (a+2)(a+5)a2+7a+7(a+2)(a+5) \equiv a^2+7a+7
  2. (x+3)(x+4)x2+7x+7(x+3)(x+4) \equiv x^2+7x+7
  3. (b+2)(b+6)b2+8b+12(b+2)(b+6) \equiv b^2+8b+12
  4. (y2)(y+3)y2+y6(y-2)(y+3) \equiv y^2+y-6
  5. (2y+2)(y3)2y2+y6(2y+2)(y-3) \equiv 2y^2+y-6
  6. (p2)(3p3)3p25p6(p-2)(3p-3) \equiv 3p^2-5p-6