Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Plotësoni \square në identitetet e mëposhtme.

  1. 24p+88(+p)24p+8 \equiv 8(\square + \square p)
  2. 18q27(q+)18q-27 \equiv \square (\square q + \square )
  3. 25r+55(r+)25r+55 \equiv \square (\square r + \square )
  4. 4s212ss(s+)4s^2 -12s \equiv \square s (\square s + \square)
  5. 21t+28t2t(+t)21t+28t^2 \equiv \square t(\square + \square t)
  6. 54u2v+18u3u2(u+v)54u^2v + 18u^3 \equiv \square u^2(\square u + \square v)