Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 6.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Klasifikoni shprehjet e mëposhtme si ekuacione, identitete ose formula.

 1. V=43πr3V= \dfrac{4}{3} \pi r^3
 2. x+yz=yz+xx+yz=yz+x
 3. 3f=4(f2)+83f=4(f-2)+8
 4. a+bc=da+bc=d
 5. x1=yx-1=y
 6. xnxm=xn+mx^nx^m=x^{n+m}
 7. 20p=(p20)20-p=-(p-20)
 8. a2+b2=c2a^2+b^2=c^2
 9. s=ut+12at2s=ut+\dfrac{1}{2}at^2
 10. 3(x2)2=273(x-2)^2=27
 11. 4a+2(a6)=6(a2)4a+2(a-6)=6(a-2)