Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tregoni nëse pohimet e mëposhtme janë gjithmonë të vërteta, ndonjëherë të vërteta ose asnjëherë të vërteta.

  1. Një ekuacion është një formulë.
  2. Një formulë është një ekuacion.
  3. Një formulë është një funksion.
  4. Një funksion është një formulë.
  5. Një inekuacion është një ekuacion.
  6. Një inekuacion është një funksion.
  7. Një ekuacion përdor shkronjën "xx".
  8. Një formulë shkruhet duke përdorur algjebrën.