Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shuma e pesë numrave natyrorë të njëpasnjëshëm plotpjesëtohet me 5.

  1. Jepni tre shembuj që ky pohim është i vërtetë.
  2. Tregoni që ky pohim është gjithmonë i vërtetë.