Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tregoni që pohimet e mëposhtme janë të gabuara.

  1. Shuma e një numri me 7 është numër tek.
  2. Shuma e dy numrave të thjeshtë është numër tek.
  3. x2>xx^2>x, për çdo vlerë të xx.
  4. Prodhimi i dy numrave natyrorë të njëpasnjëshëm është numër tek.