Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni plotësisht shprehjet kuadratike të mëposhtme.

  1. 2x2+7x+32x^2+7x+3
  2. 2y2+5y+32y^2+5y+3
  3. 3b2+9b+63b^2+9b+6
  4. 3b2+11b+63b^2+11b+6
  5. 2x2+x62x^2+x-6
  6. 2x2+4x62x^2+4x-6
  7. 19x+4x2+1219x+4x^2+12
  8. 4x26x44x^2-6x-4
  9. 15x231x+1415x^2-31x+14
  10. 18x2+37x2018x^2+37x-20