Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet kuadratike të mëposhtme.

  1. x29x^2-9
  2. y225y^2-25
  3. b2100b^2-100
  4. h281h^2-81
  5. y264y^2-64
  6. a2225a^2-225
  7. 4x21004x^2-100
  8. 9x2649x^2-64
  9. 5b21255b^2-125
  10. 16p2+2516p^2+25