Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet e mëposhtme.

  1. x214x^2 - \dfrac{1}{4}
  2. x24981x^2 - \dfrac{49}{81}
  3. 400x2169400x^2 - 169
  4. x22x^2-2
  5. 9x24y29x^2-4y^2
  6. 25x219y225x^2-\dfrac{1}{9}y^2
  7. 1649x26481y2\dfrac{16}{49}x^2 - \dfrac{64}{81}y^2
  8. x316x2x^3-16x^2