Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet algjebrike të mëposhtme.

  1. x2+4xy+4y2x^2+4xy+4y^2
  2. 16x215xy+9y216x^2-15xy+9y^2
  3. 5xy+10x2y25xy+10x^2y^2
  4. 103xx210-3x-x^2
  5. 10x+38x210x+3-8x^2
  6. 15xy+2y3x2y15xy+2y-3x^2y
  7. x47x2+12x^4-7x^2+12
  8. 2x4y4+x2y262x^4y^4+x^2y^2-6