Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni dhe paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. (2x+5)(x+2)(2x+5)(x+2)
  2. (3x+4)(x3)(3x+4)(x-3)
  3. (2y+2)(3y+7)(2y+2)(3y+7)
  4. (3y+6)(3y6)(3y+6)(3y-6)
  5. (4b3)(2b+8)(4b-3)(2b+8)
  6. (5b9)(5b+9)(5b-9)(5b+9)
  7. (2a+3)2(2a+3)^2
  8. (3a7)2(3a-7)^2