Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kopjoni dhe plotësoni identitetet e mëposhtme.

  1. (x6)(x2)x2x+(x-6)(x-2) \equiv x^2 - \square x + \square
  2. (x5)(x3)x2x+(x-5)(x-3) \equiv x^2 - \square x + \square
  3. (x8)(x2)x2x+(x-8)(x-2) \equiv x^2 - \square x + \square