Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni dhe paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. (x5)(x2)(x-5)(x-2)
  2. (x4)(x3)(x-4)(x-3)
  3. (y2)2(y-2)^2
  4. (y6)2(y-6)^2