Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni dhe paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. (3x5)(x2)(3x-5)(x-2)
  2. (2x4)(x3)(2x-4)(x-3)
  3. (3x5)(2x2)(3x-5)(2x-2)
  4. (2x4)(4x3)(2x-4)(4x-3)
  5. (5x2)2(5x-2)^2
  6. (2x5)2(2x-5)^2