Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni plotësisht shprehjet kuadratike të mëposhtme:

 1. x2+5x+6x^2+5x+6
 2. x2+7x+10x^2+7x+10
 3. a2+11a+24a^2+11a+24
 4. a2+13a+12a^2+13a+12
 5. x2+20x+91x^2+20x+91
 6. x2+20x+9x^2+20x+9
 7. x2+x6x^2+x-6
 8. x2+3x10x^2+3x-10
 9. y2+y12y^2+y-12
 10. y2+2y15y^2+2y-15
 11. b211b12b^2-11b-12
 12. a25a24a^2-5a-24
 13. p29p+18p^2-9p+18
 14. x219x20x^2-19x-20