Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 6.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Vërtetoni identitetet:

  1. (x+1)(x1)(x+1)x3+x2x1(x+1)(x-1)(x+1) \equiv x^3 + x^2 - x - 1
  2. (x+2)(x1)(x+2)(x+2)(x-1)(x+2) \equiv x3+3x24x^3 + 3x^2 - 4
  3. (x1)(x2+x+1)x31(x-1)(x^2+x+1) \equiv x^3 -1