Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 6.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni plotësisht shprehjet e mëposhtme.

  1. x2+8x+154x+12\dfrac{x^2+8x+15}{4x+12}
  2. 2y2+17y30y2100\dfrac{2y^2+17y-30}{y^2-100}
  3. 3x27x615x+10\dfrac{3x^2-7x-6}{15x+10}
  4. 4x2642x22x24\dfrac{4x^2-64}{2x^2-2x-24}
  5. x2+10x+24x2+4x12\dfrac{x^2+10x+24}{x^2+4x-12}
  6. 3x2+5x29x29x+2\dfrac{3x^2+5x-2}{9x^2-9x+2}