Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet e mëposhtme pa përdorur makinën llogaritëse.

  1. 67233267^2 - 33^2
  2. 34226234^2 - 26^2
  3. 61259261^2 - 59^2
  4. 55245255^2 - 45^2
  5. 62×5862 \times 58
  6. 47×3347 \times 33
  7. 47×5347 \times 53
  8. 54×4654 \times 46