Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

a) Shkruani një identitet për (a+b)2(a+b)^2.

b) Njehsoni shprehjet e mëposhtme duke zbërthyer kllapat ose duke faktorizuat (pa përdorur makinën llogaritëse).

  1. 1.322+2×1.32×2.68+2.6821.32^2 + 2 \times 1.32 \times 2.68 + 2.68^2
  2. 2122×21×11+11221^2 - 2 \times 21 \times 11 + 11^2