Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Provoni që secila nga shprehjet e mëposhtme është e barabartë me 2.

  • 2×31×42 \times 3 - 1 \times 4
  • 3×42×53 \times 4 - 2 \times 5
  • 4×53×64 \times 5 - 3 \times 6