Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 7.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Syprina e një trapezi është 132 cm2.

Lartësia e trapezit është 12 cm, kurse gjatësia e njërës prej bazave është 15 cm.

Gjeni gjatësinë e bazës tjetër.