Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një figurë përbëhet nga një drejtkëndësh në njërën brinjë të të cilit është bashkëngjitur një paralelogram, si në figurë. Syprina e përgjithshme e figurës është 112 cm2. Gjeni lartësinë ll të drejtkëndëshit.