Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një pesëkëndësh i rregullt dhe një gjashtëkëndësh i rregullt i kanë brinjët të barabarta, nga 4 cm. Përmasat e tjera janë dhënë në figurën e mëposhtme.

Shprehni syprinën e pesëkëndëshit si përqindje të syprinës së gjashtëkëndëshit.