Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Syprina e prerjes tërthore të një kanali uji, që paraqitet në figurë, është të paktën 240 cm2.

  1. Gjeni minimumin e gjerësisë vv.
  2. Çfarë ndodh me minimumin e gjerësisë, nëse përmasa prej 12 cm në figurë rritet dhe përmasa prej 8 cm zvogëlohet me të njëjtën madhësi?