Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Figura e mëposhtme tregon përmasat e dyshemesë së banjës të Reas. Rea dëshiron ta shtrojë atë me pllaka katrore me brinjë 400 mm. Një kuti me 5 pllaka kushton 3500 lekë. Rea thotë se asaj do t'i kushtojnë më pak se 25000 lekë pllakat për të shtruar dyshemenë e banjës. A është e saktë Rea? Argumentoni përgjigjen tuaj.