Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Sa forma të tilla, si në figurë, mund të presë Keti nga një fletë metalike katrore, me brinjë 14\dfrac{1}{4} e metrit.
  2. Gjeni përqindjen e metalit që nuk përdoret.